Antropomorfinen taide

TurriWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Antropomorfisella taiteella (engl. anthropomorphic art) tarkoitetaan turrien yhteydessä yleensä antropomorfisia eläimiä esittävää kuvataidetta.

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Esikatselukuvaa ei voitu tallentaa kohteeseen
Esimerkki harrastajien luomasta kuvataiteesta. (Kuvan aihe ja piirtäjä Nautilus)

Hyviä esimerkkejä antropomorfisesta taiteesta ovat muun muassa Benoit Sokalin Tarkastaja Ankardo sekä Waller & Worleyn Omaha kissatanssija, jotka edustavat aikuisille suunnattua sarjakuvaa. Myös useimmat Disneyn tuotteista, kuten animaatioelokuva Robin Hood ja sarjakuvalehti Aku Ankka voidaan laskea tähän taidemuotoon. Maalaustaiteen puolelta voidaan mainita esimerkiksi suomalainen Kaj Stenvall ankkatauluineen.

Turrikulttuurissa yleisin taiteen muoto on internetissä julkaistava taide, joka käsittää pääasiassa yksittäisteoksia, sarjakuvaa ja animaatiota. Taidetta julkaistaan internetissä useimmiten erilaisilla galleriasivustoilla.

Kaikkea antromporfista taidetta ei välttämättä määritellä turritaiteeksi. Joillekin turritaidetta ovat vain turriyhteisön sisällä syntyneet teokset ja kenties populaarikulttuurin puolelta turreille erityisen merkitykselliset muodostuneet teokset.

Katso myös[muokkaa]

Linkkejä[muokkaa]

Turrigallerioita[muokkaa]