Turri

TurriWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Turri (engl. furry) on antropomorfinen eläinhahmo tai niistä kiinnostunut henkilö, joka identifioi itsensä turriksi. Termiä voidaan käyttää myös adjektiivina. Turrihahmoista voidaan käyttää myös nimityksiä antro tai antropomorfi.

Määritelmä[muokkaa]

Furry (tai turri) on antropomorfinen eläinhahmo tai niistä kiinnostunut henkilö.

Turri hahmona[muokkaa]

Erilaisissa kulttuurituotteissa, kuten animaatioelokuvissa ja sarjakuvissa, turri on antropomorfinen eläinhahmo eli eläinhahmo, jolla on inhimillisiä piirteitä. Nämä piirteet saattavat rajoittua vain kasvoihin, käsiin tai elehtimiseen. Yleisin käsitys turrista on ihmismäinen hahmo, jolla on eläimen pää, turkki (tai muu ihoa peittävä kerros) ja mahdollisesti häntä. Joidenkin turrihahmojen ulkonäkö (jalat, kasvot, kädet, asento) on eläimellisempi, kun taas osa seisoo kahdella jalalla ja käyttäytyy ihmismäisesti.

Yleisesti tunnettuja esimerkkejä antropomorfisesta eläinhahmoista ovat populaarikulttuurista tutut Aku Ankka ja Sonic the Hedgehog. Turriyhteisössä suositut hahmotyypit kuitenkin usein eroavat näistä esimerkeistä.

Turri henkilönä[muokkaa]

Termiä turri voidaan käyttää myös kuvaamaan henkilöä, joka on kiinnostunut antropomorfisista eläinhahmoista ja mahdollisesti kuuluu turriyhteisöön. Keskustelua määritelmästä käydään kuitenkin jatkuvasti, ja turriyhteisö saattaa edellyttää jäseniltään juuri tietynlaista harrastuneisuutta antropomorfisiin hahmoihin.

Turrikulttuuri[muokkaa]

Turriharrastajien kulttuuriin kuuluu useita toimintamuotoja, joista useat liittyvät keinoihin, joiden avulla turriharrastajat voivat tuoda oman turrihahmonsa, fursoonansa, eloon erilaisilla tavoilla. Näitä ovat esimerkiksi taide tai fursuittaaminen.

Katso myös[muokkaa]

Tarkempaa tietoa kulttuurin eri ilmenemismuodoista artikkelissa turrikulttuuri.

Aiheesta muualla[muokkaa]

  • Furry. WikiFur-sivustolla