Turrikulttuuri

TurriWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Turrikulttuurilla tarkoitetaan turriyhteisössä syntyviä tai turriyhteisön suosimia kulttuurimuotoja, jotka usein saavat materiaalisen muodon. Useat näistä kulttuurimuodoista liittyvät fursooniin, turrihahmoihin.

Taide[muokkaa]

Kiinnostus antropomorfiseen taiteeseen on keskeinen yhteinen tekijä turrien keskuudessa. Valtaosa fandomiin kuuluvista on tutustunut turriuteen juuri kuvamateriaalin kautta. Internetissä julkaistaan valtavat määrät turrikuvataidetta. Osa sivustoista on keskittynyt vain aikuisille suunnattuun materiaaliin.

Fursuit[muokkaa]

Fursuit, vapaasti suomennettuna 'turriasu', on puku joka esittää antropomorfista olentoa. Puvut ovat yleensä tilaustyönä toisten harrastajien toimesta toteutettuja tai itse koostettuja. Fursuitteja on hyvin eri tyylisiä, osaa niistä niistä voi kuvata maskottimaisiksi "käveleviksi pehmoleluiksi", kun taas osa puvuista pyrkii realistisuuteen.

Roolipelaaminen[muokkaa]

Hyvin yleistä IRCissä, Second Lifessä ja MUCKissa on antropomorfisen hahmon roolipelaaminen. Myös monet perinteiset ja digitaaliset roolipelit sisältävät pelattavia antropomorfisia hahmoja.

Elämäntapa[muokkaa]

Turrius voi myös olla elämäntapa. Tähän kuuluu usein osittainen eläinten käyttäytymisen, esimerkiksi eläinten ääntelyn ja kehonkielen matkiminen. Ei siis ole mitenkään epätavallista, että turri murahtaa esimerkiksi tervehtiessä.

Pehmolelut[muokkaa]

Osa turreista kerää tai rakentaa pehmoleluja.